skip to content

Gregory Ball

Gregory Ball

Over mij

Gregory Ball - Over mijIk ben geboren op 8 april 1953 in Beckenham, Zuid-Londen en woonde tot mijn achttiende in verschillende delen van Zuid-Londen. Ik studeerde grafische vormgeving en fotografie op Wolverhampton Polytechnic en behaalde er mijn Diploma in Art & Design (nu een BA). Daarna behaalde ik een Art Teacher's Certificate op Middlesex Polytechnic. Na een reeks losse jobs bracht de liefde me in 1978 naar Gent, waar ik nog steeds woon en werk.

Bij mijn aankomst in België sprak ik geen Nederlands, maar daar kwam snel verandering in. Na een aantal jobs (onder andere als leraar Engels) waarvan geen enkele op een carrière uitdraaide, belandde ik bij het Gentse Speeltheater. Bij dit kinder- en jeugdtheatergezelschap was ik tien jaar lang verantwoordelijk voor het podium en de belichting. Naarmate het gezelschap internationaler werd, begon ik steeds meer ook vertalingen te maken voor hen. Dat waren voornamelijk technische specificaties voor de producties, promotionele teksten, persberichten en recensies.

Sinds 1993 werk ik voltijds als freelance vertaler. Ik vertaal uit het Nederlands naar het Engels, met nadruk op het ruime veld van de kunsten en cultuur. Meer specifiek vertaal ik teksten over kunst, architectuur en theater met regelmatige zijsprongen naar andere, soms meer gespecialiseerde, culturele gebieden.